Stap 3

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een laag opgelost. Dit is het punt waar de meeste mensen vastlopen, en waar 'intuitie' niet meer helpt. Toch kun je nu met een paar logische stappen deze laag oplossen. Op dit punt is het duidelijk dat het draaien aan welke laag dan ook, behalve de onderlaag, jouw prachtige bovenlaag in de war brengt.

Om deze reden moet je nu wel de eerste laag 'breken' om de tweede laag te kunnen oplossen. Wat we nu gaan doen is steeds hetzelfde algoritme voor de vier blokjes die moeten worden opgelost. Zelfs de meest ingewikkelde methodes zijn gebaseerd op deze stap: je verbindt de hoek met een middenblokje, en zet dit paartje op zijn plek. Je hebt slechts 1 algoritme nodig, en zijn spiegelbeeld, en dan kan je deze laag oplossen!

Volg de volgende stappen:

  • Draai de onderlaag zodat een randblokje aansluit bij zijn middenblokje op het zijvlak (dus kleur op kleur). De onderkant van dit blokje mag niet hetzelfde zijn als de kleur van de onderlaag (het middenblokje van de onderlaag). Het moet dus een blokje zijn dat thuishoort in de tweede laag.
  • Heb je dit, dan draai je de kubus zodat het blokje en de laag aan de voorkant zitten
  • Moet het blokje naar links in de tweede laag, dan doe je
    moves will appear here
  • Moet het blokje naar rechts in de tweede laag, dan doe je
    moves will appear here

Je kunt dezelfde algoritmes gebruiken om een blokje uit de tweede laag te halen, en het er vervolgens weer op de juiste manier in te zetten.